Тимошенко: Такі як Вілкул не будуть в наглу нас принижувати, говорячи до нас мовою окупанта

Народний депутат від Прикарпаття Юрій Тимошенко пояснив свою реакцію на виступ в парламенті Олександра Вілкула російською мовою, про це він написав на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, Вілкул знає українську мову, проте виступає російською.

«Є, на жаль, серед нас депутати, які апріорі не здатні навіть і слова сказати українською мовою і до них претензій, в принципі, немає. Але такі як Вілкул, які досконало володіють українською мовою і є такими ж україномовними, як і ми не будуть в наглу нас принижувати, говорячи до нас мовою окупанта. Розказуючи після цього, що він у вільній державі і може розмовляти будь якою мовою, хоч угорською, хоч польською, не те що російською. І, тим більше, не буде розказувати, що зараз я буду виступати російською, а потім розмовлятиму українською (у розмові зі мною Вілкул спілкувався саме українською мовою)», - написав Тимошенко.

За його словами, такі депутати просто намагається принизити українців.

«Зрозумійте, вони говорять російською не тому, що їм так легше, а навмисно, щоб принизити нас.
Пробачте кому це не подобається, але такого хамства я нікому не дозволю.  Я не проти російської, чи будь-якої іншої мови і дуже поважаю російськомовних людей. Але парламентську трибуну і український народ попрошу поважати»,
- написав Тимошенко.

Нагадаємо, Юрій Тимошенко побився із Олександром Вілкулом, бо той із парламентської трибуни виступав російською мовою.


Леся, 15.05.2016 15:42



Вибір редакції

Найпопулярніші новини