Яценюк точно залишиться у політиці - експерт

Після того, як прем’єр Арсеній Яценюк подав у відставку, в некращих традиціях української політики всі хором радітимуть відставці прем'єра і очікувати, що «от, тепер, точно буде краще!».

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав політолог Сергій Таран.

«Не буде. Бо реформи у Сх. Європі дали очевидні результати через 3-4-5 років. І у них не було війни. Але щоб результати настали швидше, важливо чесно підбити підсумки.

ПОЗИТИВИ:

1) Чи не вперше в історії української незалежності країна почала жити майже за бюджетом. Це була вимога МВФ, але вперше знайшлися політики, який взяли на себе удар за підвищення тарифів.
2) Вперше «злізли з газової голки» Росії. Це спільна заслуга політичного класу, але Камбін, безумовно, відіграв свою роль
3) Відбулися окремі точкові реформи (патрульна служба, система електронних закупівель).

НЕГАТИВИ:

Не відбулося дерегуляції української економіки.
2) Дуже багато питань щодо корупції на держпідприємствах.
3) Провали реформ за цілими напрямками – медицина, розвиток інфраструктури
4) Брак комунікації з виборцями – люди мало розуміють в чому суть реформ, КОЛИ і ЯК стане краще. Переконаний, якби люди це розуміли, бодай, частково, підтримка уряду була би вища», - написав Таран.

За його словами, Яценюк, безперечно, лишається в політиці.

«А наступному уряду потрібно швидко показувати, принаймні, мінімальні результати. Тоді надія на краще триматиме політичний клас ті самі 3-5 років, - коли результати реформ таки стануть очевидними», - відзначив політолог.

Леся, 10.04.2016 17:24



Вибір редакції

Найпопулярніші новини