У Франківську розпочала роботу новостворена Муніципальна інспекція з благоустрою

Сьогодні, 1 квітня, розпочинає свою роботу новостворена Муніципальна інспекція з благоустрою. За результатами конкурсу серед 84 кандидатів комісія відібрала 20 осіб, які нині приступають до виконання обов’язків. 14 з них – інспектори основного складу, хто буде щодня патрулювати місто, решта ж 6 перебуватиме у резерві.

Сформованій команді провели навчання із загального, галузевого права, правил благоустрою, ознайомили з особливостями патрулювання та розподілили по транспортним засобам. У «гаражі» нової інспекції - 6 велосипедів, 4 скутери і 1 автомобіль з оригінальними емблемами організації. Дехто здійснюватиме й піші перевірки. Загалом, Івано-Франківськ сегментовано на 9 секторів. При цьому зони перевірок для інспектора постійно змінюватимуться.

Посвідчення працівникам нової інспекції урочисто вручив міський голова Руслан Марцінків, який, до слова, був ініціатором створення цієї інституції. «Нещодавно Івано-Франківськ потрапив до ТОП-5 кращих міст України. Це не може не тішити, але об’єктивно помітно, що маємо ще багато проблем, які покликана вирішити Муніципальна інспекція з благоустрою. Йдеться і про незаконну рекламу, і про стихійну торгівлю, і про неналежну якість прибирання та інші порушення норм благоустрою. Все це і буде сферою впливу нової інспекції. Також хочу попросити громаду підтримати еко-патруль. Переконаний, що з роботою нових інспекторів наше місто розквітне ще більше», - виступив на урочистому представленні Муніципальної інспекції з благоустрою Руслан Марцінків.

Нагадаємо, Муніципальна інспекція з благоустрою діятиме на засадах і за принципом європейської екологічної поліції. Зміниться і підхід до організації праці. Якщо попередня інспекція перевіряла роботу лише комунальних підприємств, то нинішня зосереджуватиме увагу також і на приватних суб’єктах господарювання, і на фізичних особах.

Існуватиме чітка система оцінювання роботи працівників: за кількістю складених протоколів та якісними показниками служби. Нова інспекція буде дотримуватись принципів прозорості. Всі акти, рішення, протоколи оприлюднюватимуть на офіційному сайті. Крім того, у планах створення карти розкопок у місті, карти МАФів, карти прибирання тощо. Інспектори матимуть action-камери та смартфони з функцією геолокації. Усі конфліктні ситуації будуть висвітлювати в мережі. Налагоджуватиметься тісна співпраця з патрульною поліцією, адже коло інтересів подекуди буде перетинатись.

 

Леся, 01.04.2016 19:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини