Ігнорування російського гелікоптера можна розцінювати, як військовий злочин – політик

Вчора,23 березня російський бойовий гелікоптер МІ-24 порушив повітряний простір України, залетівши із Криму на сім кілометрів у глиб нашої території, а потім спокійно повернувся назад.

На думку прикарпатського політика Юрія Романюка, такі дії є військовим злочином, в умовах наближених до військового стану, адже, частини ППО України несуть цілодобове бойове чергування, а тим більше, на адміністративному кордоні анексованого Росією Криму з Херсонською областю.

«Те, що ППО його не збили - може і добре! А ось те, що примусово його не посадили і не арештували весь екіпаж, з польотними картами та завданнями, штатних військових офіцерів РФ, і не скористалися унікальним шансом на весь світ влаштувати ефектну інформаційну піар-кампанію, а також примусити Путіна обміняти весь свій офіцерський екіпаж гелікоптера на Надію Савченко, та ще з десяток військовополонених, то це просто військовий і державний злочин!
Можна було б гарно обіграти в усіх світових ЗМІ доконаний факт грубого вторгнення бойового гелікоптера в глиб суверенної української території! Виграти інформаційно і політично!
Звільнити з ув"язнення наших Героїв! Чи буде в АПУ, МО, ГШ та РНБО "розбір польотів"? Думаю, що - НІ!» -
написав у Фейсбуці Юрій Романюк.

Нагадаємо, коли Туреччина збира російський гелікоптер за те, що він порушив повітряний простір країни, секретар РНБО Олександр Турчинов пообіцяв, що наступного разу Україна діятиме так само жорстко.

Леся, 24.03.2016 06:51



Вибір редакції

Найпопулярніші новини