БПП і «Народний фронт» мають самі приймати рішення, а не переводити стрілки на «Самопоміч» - Садовий про пропозицію стати прем’єром

Прем’єр має мати підтримку в Парламенті, більшість від Парламенту. Сьогодні «Самопоміч» має 26 депутатів, тому треба бути реалістом. Ми готові нести відповідальність але в межах тієї довіри, яку ми маємо серед українського народу.

Так прокоментував пропозицію очолити уряд голова «Самопомочі» Андрій Садовий.

«Є найбільші фракції в Парламенті: фракція «БПП» та фракція «Народний фронт». Вони зобов’язані пропонувати свої варіанти і не «спихувати» це на «Самопоміч». Вони наробили невідомо що, в країні біда, а тепер – «Самопоміч», рятуйте ситуацію. Чим? Парламентом, який міняє свою позицію з ранку на обід, тому що та позиція координується людьми, які не є в Парламенті? Коли олігархи підкеровують?» - цитує слова Садового «Самопоміч» у Фейсбуці.

БПП вже приймала рішення по Арсенію Яценюку. Ранком прийняли, в обід поміняли. А на вечір сказали, що щось сталося, але вони не зрозуміло що саме. Довіри до дій фракцій немає. Тому що рішення ці фракції приймають не в Парламенті, каже Садовий.

 «Самопоміч» рішення приймає в Парламенті. І вона є послідовна, і ви можете спрогнозувати, яке рішення буде завтра чи післязавтра. А рішення інших фракцій – непрогнозовані, тому що вплив олігархії – критичний. Напруга в суспільстві – критична. 
Свій рецепт ми запропонували: 1) закон про вибори пропорційною системою та відкритими списками, 2) поміняти Центральну виборчу комісію, яка себе дискредитувала, 3) новий Генпрокурор. 
Якщо це зробити, то рівень напруги в політикумі впаде, і буде можливим нормально обговорювати питання уряду. І тоді можна робити наступні кроки. 
Треба більше працювати і менше говорити. Мені прикро, що останні 3 тижні наш політику у “дискусіях”. Я би весь наш політикум відправив по містах та селах, до людей, щоб вони їм мізки трохи прочистили. Тоді може скоріше будуть прийматися рішення. Може мудрість в них появиться»,
- сказав Садовий.

Леся, 14.03.2016 17:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини