Яценюк після відставки може піти на дострокові вибори у Коломиї

Премєр-міністр Арсеній Яценюк у разі відставки із посту голови Кабміну може спробувати зайти у Верховну Раду і стати спікером.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав політолог Юрій Палійчук.

Зараз маємо два вільні округи – один у Дніпропетровську, де обирався Борис Філатов, інший – на Волині, звідки в Раду зайшов покійний Єремеєв. Але і там, і там Яценюк може програти, а ставки дуже високі.

«Тому, в плані брєда, я припустив, що Яценюк може піти по 88-му округ і зараз я поясню чому:

1. Деякий час він живу у Коломиї, там він може вважатися своїм.

На останніх виборах цей округ взяв Юрій Тимошенко за активної підтримки Руслана Іванчука. Ніби то 88-й округ Іванчук готував для себе, але коли стало зрозуміло, що НФ долає прохідний бар’єр, а штаби уже були запущені, зовнішня реклама викуплена, шпальти в газетах заброньовані, вирішив висунути Юрія Тимошенка.

Те, що Андрій Іванчук може знайти аргументи для Юрія Тимошенка, чому він повинен звільнити 88 округ, думаю не сумнівається ніхто.

Але проблема в тому, що за весь час прем’єрства Арсеній Яценюк жодного разу не з’являвся в Коломиї, не допомагав рідному місту, не розповідав, що коломийські тротуари мабуть і зараз пам’ятають маленького Арсенія. І цей факт повністю руйнував мої припущення.

Але сьогодні з’явилася новина про те, що прем’єр-міністр відвідає Івано-Франківськ, де «проведе нараду з главами районних державних адміністрацій і мерами міст обласного значення». В офіційному прес-релізі Кабінету Міністрів про Коломию немає жодного слова, але місцеві ЗМІ, з посиланням на власні джерела, повідомляють, що він таки планує заскочити у рідне місто, щоб «відвідати незавершену поліклініку по вул. Мазепи.».

Можливо я і помиляюся, але мабуть мешканцям 88-го округу варто бути готовими почути декілька історію з дитинства Яценюка, проведеного в Коломиї, і те, що поліклініка на вулиці Мазепи буде завершена в найкоротші терміни», - написав Палійчук. 

Леся, 11.03.2016 14:07



Вибір редакції

Найпопулярніші новини