Якщо би за керування у нетверезому стані садили в СІЗО, то п’яних водіїв було би менше – автор петиції

На сайті Президента сьогодні зареєстровано петицію, автор якої просить посилити відповідальність за кермування у нетверезому стані. Зокрема, за нетверезе водіння пропонує арештовувати водія на 15 діб, штрафувати на суму тисячу доларів, позбавляти права керувати транспортним засобом на три роки та конфіскувати авто.

За ДТП, вчиненому у нетверезому стані, автор петиції Юрій Ардель пропонує позбавляти волі на термін п’ять років, а за аварію із летальними наслідками карати 12-річним ув’язнення.

Як повідомив Юрій Ардель у коментарі «Малакаві» створити петицію його спонукали сьогоднішня стрічка новин, яка аж майоріла повідомленнями про смертельні ДТП, які сталися в Україні з вини нетверезих водіїв.

«Переконаний, що якщо б покаранням було як мінімум 15 діб арешту в СІЗО, багато б хто подумав чи сідати за руль в нетверезому стані.. Якщо сюди додати штраф і конфіскацію авто, то проблема зникне взагалі! Можливо якби цей штраф, який платили б водії віддавали потім поліцейським (наприклад 50%), то хабарів би взагалі не стало», - говорить Юрій Ардель.

Наразі петицію підписало майже 70 українців. Її автор закликає не бути байдужим і підписатися під нею, і таким чином зробити перший крок до наведенню ладу на дорогах та у боротьбі із нетверезими водіями.

Нагадаємо, вчора на Прикарпатті сталося смертельне ДТП із вини нетверезого водія. Загинув чоловік та 15-річна дівчина. Жінка та трирічний малюк – у лікарні.


Леся, 01.02.2016 15:29



Вибір редакції

Найпопулярніші новини