Гривня одна з найслабших європейських валют, бо нічим не забезпечена - політик

Об’єктивно, українська гривня - одна з найслабкіших європейських та світових грошових одиниць, нічим не забезпечена.

Про це говорить прикарпатський політик Юрій Романюк.

«При падінні ВВП на -20-25% за останні роки війни Росії проти України, знищенні майже всіх виробничих потужностей на окупованій частині Донбасу, вивозу та розграбування українських заводів та шахт, окупації та відторгнення Криму з шельфом, остаточним двостороннім розірвання коопераційних та торговельних зв’язків між Росією та Україною, втратою традиційних ринків збуту між виробниками, тотальною корупцією та розкраданням бюджету, створення урядом умов щодо унеможливлення провадження бізнесу, в умовах корупційного неповернення ПДВ, невиконання урядом взятих на себе перед місією МВФ зобов’язань, тотального скорочення робочих місць, абсурдної тарифної, митної, податкової та рентної політики уряду, неможливих штучно завищених цін на енергоносії, обезкровленням банківської системи доступними кредитами для виробництва та торгівлі, тотальним вимиванням та втечею валютних активів і капіталів, абсурдно-злочинної політики НБУ, злодійські акти рефінансування відверто збиткових банків, мільйонної міграції робочої сили, і багато всього іншого... галопуючої інфляції та девальвації в такій країні не минути», - пише у Фейсбуці Романюк.

У цій ситуації, каже прикарпатський політик, є інше питання: чи міг уряд, спільно з НБУ, скоординувати свої дії превентивного втручання в макроекономічні процеси, зіграти на випередження та упередження негативних процесів, обвалу національної грошової одиниці - міг! Але, не зробив, вважає Романюк.

«Не створюючи нові робочі місця, нові підприємства і виробництва, продукція яких конкурувала би на світових ринках, без державних інвестицій у пріоритетні галузі та сектори економіки (авіабудування, суднобудування, Укрзалізницю, автотраси, енергетику, тощо... прогресу в країні не буде.
На фоні падіння цін на метал, хімію і зерно у світі, спаду економіки Китаю і "азіатських тигрів", знецінення юаня та інших валют, ГРИВНЯ - НЕ виключення!
Уряд та НБУ лише вчергове у всьому звинуватили російські банки в Україні - як спекулянтів на валютному ринку, і валютних мінял у підворотнях, а також журналістів, які лише чесно і не упереджено констатують щоденні жахливі курсові факти»,
- каже Романюк.

Леся, 20.01.2016 18:40



Вибір редакції

Найпопулярніші новини