Після заяв РФ про припинення вогню, обстріли на Донбасі тільки посилилися - Геращенко

У Відні проходить Рада ОБСЄ, перша за головування Німеччини, однієї з ключових країн нормандського формату. Головуючий , міністр закордонних справ Німеччини пан Штанмайер , вчора зробив оптимістичні заяви, щодо російських заяв в Мінську про припинення вогню і заяв бойовиків про звільнення заручників, яке має відбутися днями.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написала народний депутат, представник України у гумантірній підгрупі Тристоронньої контактної групи Ірина Геращенко.

«Що ж відбувається в цьому напрямку в реальності? Після заяв РФ припинення вогню, обстріли на Донбасі тільки посилилися і два дні ОБСЄ фіксують не просто брутальні порушення бойовиками режиму тиші, а ще й виступили з заявою, що ті їх не пускають на гарячі точки, й приміряють силу вже до представників ОБСЄ. А щодо заручників - то ми передали всі списки і пропозиції ще 6 січня, продублювали їх на останній зустрічі в Мінську ..і досі чекаємо відповіді.... Росія несе повну відповідальність за дії бойовиків. Це чудово розуміють і в Німеччині, і в ОБСЄ, і в усьому світі. І невиконання ними публічно даних обіцянок - це буде повна відповідальність і самого Кремля, який тепер у Мінську представляє один із лідерів " Единой России" , діючий член Радбезу РФ , і їх ОРДО - ОРЛОвських маріонеток», - написала Ірина Геращенко.

Леся, 15.01.2016 10:09



Вибір редакції

Найпопулярніші новини