Рішення про відміну гарячого харчування у школах ні з ким не узгоджували – громадський активіст

Батьки масово звертаються із приводу відміни гарячого харчування в школах міста.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав Голова комітету з питань освіти Громадської Ради при голові ОДА Петро Хмельовський.

«Хочу ВСІХ проінформувати через мережі та ЗМІ , що питання відміни харчування в школах не розглядалося з участю представників батьківської громадськості, ради батьківського самоврядування, Асоціації Піклувальних рад та врешті Громадської Ради при начальнику управління освіти не були проінформовані і запрошені для обговорення даного питання. Тому раджу ВСІМ звертатися до внов обраних депутатів і їхніх керівників фракцій, яких ВИ ОБИРАЛИ, і які голосували за дане рішення», - написав Хмельовський.

Окрім того, він говорить, що хотів би почути коментар голови профільного комітету із приводу того, як процедурно без обговорення пройшло дане питання.

«Передвиборчі обіцянки закінчилися, все обіцяли для шкіл безкоштовно, ніякого додаткового навантаження для батьків, а насправді для кожного батька на одну дитину додаткові витрати в місяць складуть 220-280 грн, а на рік до 3 тисяч, і це при умові що навчається тільки одна дитина.. Все як обіцяли. Скажу чесно якщо запитали би мою думку, то я давно говорив, що існуюча стара система харчування була пронизана корупційними зв’язками і перетворила дитячі столові на полігон для збуту неякісної та простроченої продукції, через підприємливих ділків, які були в тісному контакті з чиновниками різного рівня. В багатьох містах харчування не відмінили , а реформували, зробили співфінансування бюджет + батьки, за схемою яка працює в ДНЗ і дали права батьківським комітетам всі процеси контролювати. Але що я пишу, кому це зараз потрібно, кому потрібне здоров’я наших дітей.... правильно нікому крім нас... ДО НАСТУПНИХ ВИБОРІВ ДОРОГІ МІСТЯНИ, РОЗУМУ ВАМ», - написав Хмельовський. 

Леся, 13.01.2016 12:37



Вибір редакції

Найпопулярніші новини