Три дні тому на сесії міської ради відбулася узурпація влади – громадський активіст

1 грудня на сесії Івано-Франківської міської ради відбулося недопустиме порушення закону. Проект рішення був написаний "по тихому", до складення депутатами присяг, що вже, саме по собі, є неправомірним. Хоча, за регламентом, він мав би бути наданий всім депутатам для ознайомлення за 20 днів до сесії, а за 10 - оприлюднений на сайті міськради для громадськості.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав Віталій Гоголь, голова ГО «Контроль».

За його словами, три дні тому повторилася історія чотирирічної давнини, а саме - узурпація влади. Різниця в тому, що в 2010 "Свобода" мала 34 депутата, і цього було достатньо для одностайного прийняття потрібних рішень. Зараз же вони вирішили створити коаліцію з "Солідарністю" і "Батьківщиною", щоб знову зосередити всю владу в своїх руках, зробивши з депутатів інших політичних партій другорядних фігур без реального впливу, говорить Гоголь.

«Але їх дії викликали серйозний конфлікт інтересів, причому не лише серед самих депутатів. Адже останні - обранці громади. Люди віддавали за кандидатів свої голоси задля того щоб вони відстоювали їх інтереси. Усунення від влади частини таких обранців - порушення прав виборців!
Це був реально поганий початок. Такі рішення вбивають конструктивізм в роботі влади. Треба виправляти ситуацію, поки не пізно.
Незаконні дії під час цього засідання будуть оскаржені в судовому порядку. Сподіваюсь, що прийняті рішення будуть відмінені і це допоможе оздоровити роботу міської ради», -
говорить Гоголь. 

Леся, 04.12.2015 17:08



Вибір редакції

Найпопулярніші новини