Яценюк погрожував депутатам відібрати у них дипломатичні паспорти, якщо не підтримають потрібні законопроекти – Яременко

Прем’єр Арсеній Яценюк спробував закріпачити народних депутатів. Начебто він їм погрожував відібрати дипломатичні паспорти, якщо вони не будуть голосувати за потрібні законопроекти.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише дипломат Богдан Яременко.

«Загалом, попри усі розмови, що між ними конфлікт, у них складається непоганий дует - кожен з двох не займається своєю справою.
Порошенко в Казахстані виконує прем"єрську роботу, обговорюючи якісь економічні, торговельні чи інфраструктурні проекти. 
В той же час Яценюк в Києві спробував закріпачити народних депутатів, відібравши у них дипломатичні паспорти, якщо вони не голосуватимуть за якісь закони . Тут би Петру Олексійовичу повчитися у Арсенія Петровича. Ну, який арсенал публічних методів переконання у Петра Олексійовича? Та фактично лише два прийоми - закликати до єдності і відразу ж назвати незгодних з ним членів урядової коаліції ворогами та п"ятою колоною.
А виявляється, є ще й паспортний спосіб!
І як же просто - голосувати за закони потрібно не тому, що вони правильні, якісні, відповідають програмі коаліції, а тому, що можуть забрати паспорт.
Але біда в тому, що Арсеній Петрович, політичне створіння зі світу економіки, цифр та статистики, очевидно не читав положення про дипломатичний та службовий паспорти. Навіть тоді, коли був міністром закордонних справ. Справа в тому, що це положення затверджене президентом і не відводить прем"єр-міністру України жодної ролі у видачі чи вилученні дипломатичних і службових паспортів, тим більше у народних депутатів. 
Я, природно, розумію, що Арсеній Петрович пожартував (зрештою, чим йому ще зайнятися?). Тому спробую пожартувати і я.
З такими успіхами і підходами, Арсенію Петровичу, можна не кулю в лоб, а дулю під ніс отримати», - написав Яременко. 

Леся, 09.10.2015 09:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини