Бітумна установка з Івано-Франківська перемістилася в Надвірну? – громадський активіст

Те, що не до смаку містянам Івано-Франківська змушені "перетравлювати" надвірнянці. Надвірнянська влада дала "добро" на встановлення небезпечного для довкілля обладнання?

Про це у спільноті Надвірнянці пише громадський активіст Михайло Андрійович.

За його інформацією, на території товарного парку ВАТ "Нафтохімік Прикарпаття" помічені на автотранспортних треллерах конструкції, які зовнішньо нагадують фрагменти горезвісної бітумно-емульсійної установки, яку підприємство "Скорзонера" незаконно встановило на території аеропорту. Під тиском громадської думки обладнання було звідтіля демонтоване.

«Чи не планують його змонтувати в Надвірній? Територія колишніх виробництв нафтопереробного заводу становить сотні гектарів землі. Поряд є ще кілька "закинутих" різного роду "нафтокачок". Відомо, що в кількох місцях проводилися геодезичні роботи на місцевості.

На разі не має жодної інформації про оприлюднення намірів на предмет будівництва бітумно-емульсійної установки саме в Надвірні. Не оприлюднена інформація про викиди в атмосферу та їх токсичність. Не відомо про висновки екологічних служб та надання дозволів.

В Надвірні нині є два діючих виробництва з виготовлення асфальтової суміші», - написав Андрійович.

Леся, 10.09.2015 10:10



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини