Сьогодні в Україні модно бути опозицією, бо за це не б’ють - політолог

В Росії обожнюють владу. Там будь-яка влада свята, - доки вона є владою. В Україні – обожнюють опозицію. Тут будь-яку опозицію висвячують і жаліють.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав політолог Сергій Таран.

«А зараз - в Україні особлива мода на опозицію. В опозиції хочуть бути всі. Бо, по-перше, за це не б’ють і не ув’язнюють, як ще було недавно, по-друге, критикувати – це легше, ніж нести за щось відповідальність, по-третє, у владі красти стало важче, значно легше – брати гроші у тих, хто хоче «розхитати» владу», - вважає Таран.

На його думку, мода на опозицію – це юначий стан усякої демократії, - коли народ «доривається» до свобод і готовий лаяти всіх і вся...

« Але якщо хочемо зрілої демократії, маємо завести моду на політиків, які не тільки критикують, а і пропонують. Які змагаються не хльосткими словами, а справами, які зробили краще за тих, хто при владі. Які готові говорити гірку правду, а не лише солодку брехню.
Бо обожнювати владу і обожнювати опозицію – це крайнощі. А крайнощі, як відомо, в історичній перспективі сходяться. А нам – потрібен свій шлях. Якщо, звичайно, вважаємо, що українець - це не просто росіянин навпаки»,
- говорить Таран.

Леся, 04.09.2015 09:52



Вибір редакції

Найпопулярніші новини