«Свободу», «РПЛ», «Укроп» можуть заборонити – політичний аналітик

Той факт, що скоїв теракт член партії «Свобода» практично одразу був ідентифікований і затриманий, говорить про те, що силовики добре і оперативно відреагували, але не про те, що виконавець - єдиний, хто повинен, і понесе покарання за всією суворістю Закону.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав політолог Павло Нусс.

«Нам, а найголовніше, слідству і політичному керівництву країни варто пам'ятати, що теракт біля стін парламенту здійснений в тому числі, і з вини тих політиків, які закликали радикалів до прямих дій, маніпулюючи їх неграмотністю і нерозумінням суті конституційного процесу. Саме вони є винними у втраті контролю над ситуацією, яка призвела до трагедії і спробі дестабілізувати ситуацію не тільки в Києві, а й по всій країні, що стало б не менш трагічним в наслідку. Якщо терорист понесе кримінальну відповідальність, то партії, які організували мітинг радикалів і оплачених масовщиків повинні понести як мінімум політичну відповідальність», - вважає Нусс.

За його словами, є проблема, яка в даний момент не дозволяє говорити про заборону партій "Свобода", РПР, ПС, і «Укроп» це вибори.

«Але на мій погляд, заборона цих структур до процесу нейтралізує надалі спробу активізації другого фронту, з чим Україна точно не впорається» - каже Нусс.

Більше того, експерт вважає, що лідерам вищевказаних проектів варто було б самим ініціювати самоліквідацію своїх партій після загибелі нацгвардійців з вини популізму і спраги влади.

Леся, 03.09.2015 21:04



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини