Івано-Франківська міська влада безпідставно відмовляється продовжити договір оренди з приватним підприємством «Пріма МЕД»

Івано-Франківська міська влада з подачі керівництва Центральної міської клінічної лікарні виганяє з орендованих приміщень одного з лідерів медичних лабораторних досліджень регіону – приватне підприємство «Пріма МЕД».

Перше судове засідання має відбутися вже у вересні.

Керівник приватної лабораторії Роман Стефанишин стверджує, що договір оренди, який укладений між ПП «Пріма МЕД» і Фондом комунального майна має бути пролонгований: «Ми зверталися до мера міста та в Фонд комунального майна з наміром продовжити оренду, вичекали всі терміни, але відповіді так і не отримали. А в такому випадку договір вважається пролонгованим. Тим паче міськвиконком не представляє вагомих аргументів для відмови у продовженні договору».

 Медичний центр «Пріма МЕД» орендує приміщення в ІФЦМКЛ № 1 з 1996 року. Зараз лабораторія займає площу 67,9 кв. м. За майже двадцятилітню співпрацю ніяких нарікань на орендаря у влади не було.

 У приміщенні стаціонарно встановлено високотехнологічне обладнання, що вимагало спеціальної нероздільної реконструкції електромережі, кондиціонування, комп’ютеризації та охорони приміщення з подальшою реконструкцією з ізольованого входу, та влаштування додаткових приміщень лабораторії. У разі розірвання Договору оренди міська рада буде відшкодовувати підприємству його витрати на невід’ємні поліпшення.

 За три неповних роки – з травня 2012-го по березень 2015-го – підприємство сплатило до бюджету майже 755 тис. грн податків та інших обов’язкових платежів, а також понад 245 тис. грн орендної плати.

 

Підприємство забезпечує роботою 50 іванофранківців, які у разі непродовження оренди опиняться без роботи: у випадку припинення або відмови у продовженні дії договору оренди унеможливлюється провадження підприємством медичної практики, адже тоді ліцензія «Пріма МЕД» підлягатиме анулюванню, що призведе до ліквідації підприємства разом з усією мережею (ліцензію на медичну практику видано ПП «Пріма МЕД» саме за адресою, де орендовані приміщення в ЦМКЛ).

 Довідка:

Приватне підприємство  «Пріма МЕД» засноване 28 червня 1996р.

Директор:  Роман Стефанишин.

Головний лікар: Олена Романишин.

Медичний центр ПП «Пріма МЕД» проводить визначення більше 200 лабораторних показників. За останній рік було введено біля 20 нових тестів, відкрито відокремлені відділення, взято на додаткове обслуговування медичні заклади міста.

«Пріма МЕД» проводить ряд соціальних проектів:

програма PRISCA – безкоштовний розрахунок генетичних ризиків та стан здоров'я малюка з перших тижнів вагітності!

програма «Ваше здоров’я у ваших руках» - дослідження на виявлення  вірусу папіломи людини.

Спільний проект із громадським рестораном «Урбан» «Школа здорового харчування»

 

Леся, 02.09.2015 17:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини