На окрузі загиблого Єремеєва у Верховну Раду може йти Палиця – політолог

Сьогодні до кінця незрозуміло, чи збережеться депутатська група. Трагічна загибель Ігоря Єремєєва поставив «Волю народу» на межу виживання.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав політолог Євген Магда.

«У ній зібралися колишні «регіонали» та ті, які не захотіли вступати в коаліційні ряди одномандатники. Вона прихистила вигнаного з фракції Радикальної партії Сергія Мельничука, в її лавах Михайло Ланьо, парламентарій, встрявший на Закарпатті в конфлікт з місцевим «Правим сектором», який отримав широкий резонанс. Щоб зберегти саме нечисленне депутатське об'єднання, потрібні особливі таланти. Не факт, що потенційний наступник Єремєєва (поки групою керує Андрій Деркач) ними володіє. Не виключено, що на парламентську авансцену доведеться вийти Володимиру Литвину», - написав політолог.

Особливий присмак матимуть і проміжні парламентські вибори в 23 виборчому окрузі на Волині.

«Там з високою часткою ймовірності спробує отримати депутатський мандат уродженець Луцька Ігор Палиця, екс-глава Одеської ОДА і вірний соратник Ігоря Коломойського, з яким Єремєєв активно конкурував в нафтовому бізнесі. Для «Континіуму» такий варіант буде викликом, на який імовірно здатний відповісти Сергій Слабенко, уже колишній парламентарій четвертого скликання і має необхідний політичний досвід», - вважає Євген Магда.

Леся, 18.08.2015 07:21



Вибір редакції

Найпопулярніші новини