Влада боїться чергового майдану більше, ніж російської агресії – громадський активіст

Окремі посадовці старанно намагаються розсварити між собою підрозділи Національної гвардії та ЗСУ, ЗСУ та добровольців і це при тому, що у період російської агресії кожна людина на фронті грає велику роль.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав громадський активіст Юрій Касьянов.

«Верховна влада боїться чергового майдану, заколоту або збройного повстання більше, ніж російської агресії. І розраховує на лояльність підгодованих генералів, на армію примусово мобілізованих робітників і селян. Комусь нагорі здається, що насильно одягнений у військову форму українець - більш безпечний патріот. Хтось навмисно розпускає чутки про невисокі бойові якості добровольців; звинувачує добровольців в боягузтві; зневажливо відгукується про Національну гвардію; а всіх добровольців, які проходять службу в МВС, - це, в основному, колишні майданівці, - принизливо називає "мєнтами". Ці "мєнти", між тим, цементували наші слабкі бойові порядки під Слов'янськом; брали Лисичанськ і Сєвєродонецьк, Попасну; звільняли Маріуполь; героїчно боролися в Іловайську; тримали ДАП, Піски; брали Широкино», - пише Касьянов.

За його словами, абсурдно протиставляти одних воїнів іншим. Злочинно це робити, перебуваючи у владі. Нерозумно розраховувати на лояльність не добровольців з ВСУ. Щоб не боятися політичної конкуренції, майданів, заколотів і бунтів, треба, нарешті, сформувати виразну національну політику, провести справжню військову реформу, побудувати сучасну професійну, добровольчу армію. І перемогти в цій війні, відзначив Касьянов.

Леся, 01.08.2015 08:45



Вибір редакції

Найпопулярніші новини