Водій маршрутки мало не збив громадського активіста (ВІДЕО)

Водій маршрутки №70 мало не збив громадського активіста Тараса Демянів і тільки тому, що він йому зробив зауваження, бо той відверто порушував ПДР.

Історію конфлікту громадський активіст описав на своїй сторінці у Фейсбуці.

«ШАНОВНІ МЕШКАНЦІ МІСТА!
За що ви платите приватним перевізникам за проїзд 4гривні?
За те, щоб прийняти участь у міських перегонах між водіями автобусів? За те, що вони наражають ВАС на небезпеку створюючи аварійно небезпечні ситуації?
Сьогодні рухаючись по вулиці Чорновола в місті Івано-Франківську став мимоволі заледве не став учасником ДТП з подачі водія маршрутного автобусу №70 з держномером АТ 2409АА. Все видно на відео. Під"їзджаючи до зупинки, водій автобуса побачив, що всі пасажири сіли в попередній автобус.
Він не дивлячись в зеркало заднього виду, не включаючи показчиків повороту (фактично не попереджуючи других учасників дорожнього руху про зміну траєкторії руху (об"їзд попереднього автобусу) почав свій маневр. В той час я вже почав його об"їзджати. Дивом вдалось уникнути зіткнення. Коли я підійшов до шофера і зробив йому зауваження про порушення ПДР, то він в грубій формі мені відповів: - Мені по......уй ти і твої правила.... 
Вдарив мене автобусом (фактично збивши мене з ніг) та продовжив рух далі.
Про даний інциндент я повідомив начальника міського ДАЇ. Завтра на даного водія буде подано заяву до міського ДАЇ.
На відео факт порушення ПДР видно на 1:30 хвилині.

Водій порушив наступні пункти ПДР:
9.2.Водій повинен подавати сигнали світловими покажчиками повороту відповідного напрямку:
а)перед початком руху і зупинкою;
б)перед перестроюванням, поворотом або розворотом.
10.1. Перед початком руху, перестроюванням та будь-якою зміною напрямку руху водій повинен переконатися, що це буде безпечним і не створить перешкод або небезпеки іншим учасникам руху.
17.5. Водії автобусів, мікроавтобусів і тролейбусів, які подали сигнал про намір розпочати рух від зупинки, повинні вжити заходів для запобігання дорожньо-транспортній пригоді.
ТО ПОТРІБНІ НАМ ТАКІ ПЕРЕВІЗНИКИ?», - написав Дем
янів.

 

 

Леся, 28.07.2015 16:25



Вибір редакції

Найпопулярніші новини