Я піду, але не хочу, щоби вас звідси винесли – Ляшко звернувся до Порошенка

Охорона за командою Президента Порошенка силою випхала мене із засідання Національної ради реформ після мого емоційного виступу.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці написав лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

«Тезово те, про що я сказав Порошенку в очі:
Луценко анонсував вихід фракції Радикальної партії з коаліції. Всупереч словам про намагання зберегти коаліцію, насправді Президент робить усе, щоб так і сталося. Однак незважаючи на провокації, фракція РПЛ не збирається виходити з коаліції.

Вимагаю від Порошенка відставки генпрокурора Шокіна, який кришує корупцію і за командою Порошенка намагається арештувати народних депутатів від РПЛ за їх позицію. Відмова Шокіна зустрітися з депутатами - це ганьба. Шокін для Порошенка - як Захарченко для Януковича. Шокін дискредитує Україну і Президента.
Навіть якщо Порошенко дасть команду арештувати усіх депутатів-радикалів, ми не голосуватимемо за путінський особливий статус для Донбасу, бо це розкол і знищення України.
Фальсифікація виборів і зловживання владою на 205-му окрузі, де влада намагається протягнути керівника ДУСі Серія Березенка - це персональна відповідальність Порошенка, який освячує це свавілля. Це піррова перемога Порошенка. 

Вимагаю від генпрокурора внесення подань на арешт Бойка за вкрадені 500 мільйонів доларів, Бакуліна за вкрадені з Фірташем 12 мільярдів кубів газу, Льовочкіна за вкрадений телеканал "Інтер" і створення ОЗГ Януковича.

Звернувся до Порошенка з вимогою підтримати ініціативу Радикальної партії про проведення позачергового засідання парламенту з наступним порядком денним:
- відставка генпрокурора Шокіна,
- розгляд подання Генпрокуратури про арешт Андрія Лозового,
- відставка 6 членів Конституційного суду, які в 2010 році допомагали Януковичу узурпувати владу,
- обрання нового складу Центральної виборчої комісії, нинішні підрахуї мають відповісти за фальсифікацію виборів,
- відставка уповноваженого прав людини Лутковської, яка покривала вбивства Януковича на Майдані, 
- виключення зі складу парламентської делегації України в ПА ОБСЄ Нестора Шуфрича, який єдиний не голосував за визнання Росії країною-агресором, і притягнення його до кримінальної відповідальності за зраду, 
- прийняття законів про Тимчасові слідчі комісії і про імпічмент Президента.

На цей мій виступ Порошенко відреагував дуже болісно, правда очі коле. Вимушений був пояснити йому, що це вимоги українських громадян, який ми представляємо у парламенті.

Я сказав Порошенку, що, на мою думку, основна загроза державі - нездатність влади адекватно реагувати на виклики. Просив Порошенка мене почути. Він відповів, що не чує мене і наказав охороні вивести мене із залу. Останнє, що я сказав Президенту: "Я вийду, але не хочу, щоб Вас винесли звідси!"

До речі, більшість присутніх, які чули нашу гарячу дискусію з Президентом, мовчали. Лише одиниці, зокрема, Луценко, Цеголко, підлабузницькі викрикували і намагалися мене перебити.
А ви б мене теж вивели за мій виступ?!

P.s. Щоб не було приводу для чуток, вимагаю від адміністрації Президента оприлюднити відео мого виступу і заперечень Президента. Громадяни мають право знати!» - написав Ляшко.

Леся, 23.07.2015 19:18



Вибір редакції

Найпопулярніші новини