Юрій Бабій: за рахунок зменшення депутатських зарплат учні 4-7 класів будуть забезпечені підручниками

Сьогодні, 17 липня, народні депутати проголосували за законопроект, яким передбачається направити кошти, заощаджені Парламентом, на закупівлю шкільних підручників.

Законопроект №2335а про внесення змін до Закону України "Про Державний бюджет України на 2015 рік" передбачає, що цього року учні 4-7 класів будуть повністю забезпечені підручниками за рахунок економії грошових коштів на оплату праці та соціальне забезпечення народних депутатів України.

За словами народного депутата Юрія Бабія, забезпечення реального конституційного права на безкоштовну освіту, доступності освіти є на сьогоднішній день одними з пріоритетних завдань держави.

«У бюджеті на 2015 рік на заробітну платню і видатки на утримання депутатів передбачено понад 440 млн. грн., - відзначає Ю. Бабій. - Проте, у зв’язку з фактичним зменшенням заробітної плати народних депутатів та їх соціального забезпечення у порівнянні із запланованими та закладеними у бюджет, зекономлено 131 млн. грн. Ці гроші варто вкладати у наше майбутнє – дітей».

Леся, 17.07.2015 18:34



Вибір редакції

Найпопулярніші новини