Депутат звернувся до прокуратури із приводу «Опозиційного блоку»

Депутат завернувся до прокуратури із приводу «Опозиційного блоку»

УКРАЇНА
ІВАНО-ФРАНКІВСЬКА ОБЛАСНА РАДА 
Д Е П У Т А Т

Прокурору 
Івано-Франківської області
Братюку В.П.
№ 28 від “17” липня 2015р.


ДЕПУТАТСЬКЕ ЗВЕРНЕННЯ


Близько тижня назад (орієнтовно 9-10-11 липня) в реєстраційну палату Івано-Франківської області та міста Івано-Франківська були подані документи на перереєстрацію керівників обласної та міської партійної організації “Опозиційного блоку”, на нових керівників: Чуднова Василя Михайловича та Когута Олександра, відповідно. 
За неперевіреною інформацією, з метою недопущення можливої фальсифікації та подання завідомо неправдивої інформації в органи юстиції, прошу негайно витребувати і вилучити з органів реєстрації та ретельно перевірити достовірність поданих документів на предмет можливого їх фальшування, в частині законності/легітимності способу внесення кадрових змін у керівні органи (обласну та міську) голів даних партійних організацій “Опозиційного блоку”.
Є підозра і неперевірена інформація, що діючий (зареєстрований) керівник обласної організації Назар Федик - НЕ складав з себе повноважень голови обласної організації, НЕ писав заяви про складання повноважень і НЕ був у законних спосіб звільнений/відсторонений рішенням вищестоячого органу організації (обласної конференції), а залишається діючим керівником. Аналогічна ситуація складається і в міській партійній організації. Кругла печатка обласної партійної організації залишається у користуванні винятково Федика Назара, який НЕ посвідчував подані в органи юстиції (державному реєстратору) документи про кадрові зміни в керівництві партійної організації. За наявною у мене інформацією, в обласній партійній організації “ОБ” відбувається нелегітимний переворот — рейдерське захоплення партійної організації іншими особами, у незаконний, нелегітимний спосіб, з можливим фальшуванням поданих на реєстрацію документів.
Враховуючи надзвичайно напружену суспільно-політичну ситуацію, рішення сесії Івано-Франківської обласної ради про заборону на території області здійснення будь-якої реєстрації та здійснення статутної діяльності політичної партії “Опозиційний блок”, факт масового резонансного громадянського заворушення навколо інформації про реєстрацію в області партійної організації “ОБ” місяць назад, а також з метою унеможливлення фальшування легітимізації змін у керівних органах даної партії, прошу Вас вжити негайних вичерпних заходів реагування по перевірці та притягненню до відповідальності винних осіб, у випадку підтвердження наданої мною інформації про вчинення можливого злочину.
Про результати перевірки прошу повідомити мене письмово у визначений Законом України “Про статус депутатів місцевих рад” 10-ти денний термін.

З повагою,

Депутат Юрій Романюк

Леся, 17.07.2015 14:57



Вибір редакції

Найпопулярніші новини