Децентралізація через мінські домовленості веде до розвалу країни – дипломат

Сьогодні в Україні розповідають про те, що децентралізація є шляхом до миру в країні. Проте, каже дипломат Богдан Яременко, така постановка питання, це – шкідлива балаканина.

«Яка децентралізація? В чому вона полягає? У передачі вирішення якихось питань до компетенції місцевої влади в регіонах? Чи в передачі грошей на вирішення цих питань? Чи в передачі права збирати самостійно податки і вирішувати, як їх витрачати? Ось говорять: народ підтримує децентралізацію. Наскільки? Аж так, що Крим повернеться чи просто до тієї міри, що будуть готові платити більше аби лиш не центральному уряду, а місцевій владі? Чи це лише все для того, щоб на Донбасі могли поставити пам'ятник "Моторолі" зі Сталіним, а в Києві прокуратура розповіла на це про "примат права"?» - пише на своїй сторінці у Фейсбуці Богдан Яременко.

За його словами, децентралізація може привести навіть до розвалу країни.

«Децентралізація через Мінські домовленості - це розвал країни. А Порошенко і ті, хто допомагає йому вдихнути все це, просто сподіваються, що скористаються іміджем миротворців, а після того - хоч потоп.  Ясно, що все це може не турбувати дядечок і тіточок з Вашингтону і Брюсселю. Але як це може не турбувати тих, хто збирається жити в Україні?» - пише Яременко.

Леся, 30.06.2015 07:00



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини