Медик-доброволець розповів, як відрізняє, коли стріляють бойовики, а коли військові

Медик-доброволець Мишко Адамчак каже, про те, що бойовики не дотримують умов перемиря.

«Навіяно ранковим підйомом о 5:56, коли завершилося запропоноване сєпарами 859-те декількагодинне перемир'я і характерні звуки та вібрації швидко і весело зігнали нас всіх в бомбосховище», - пише на своїй сторінці у Фейсбуці.

За його словами, переважно абсолютно незрозуміло, що, звідки і куди "прилітає".

«З зимових нотаток в Пісках:
"Мій слух музиканта допомагає мені, до цього малодосвідченому у військовій справі, адаптуватися тут. Наприклад, навчився розрізняти звук вибуху РГД-шки через спрацювання однієї з розтяжок, розставлених по периметру, від звуку розриву танкового снаряду чи АГСу, або ж характерного звуку польоту снаряду, випущеного з САУшки чи крупнокаліберного міномета. Про Гради взагалі мовчу: їх розрізняти не потрібно - тоді треба якнайшвидше стрибати в укриття."

От перечитую це зараз і розумію, шо коли з одного боку гора, а з іншого - море і тонни води, то ДО ОДНОГО МІСЦЯ оті всі пристосування, адаптація і музичний слух - настільки ця навколишня місцевість спотворює звукові коливання. Тут переважно абсолютно незрозуміло, що, звідки і куди "прилітає" - тому, як то кажуть: в будь-якій незрозумілій ситуації ховай голову в бетон(ну або хоч кудись ховай).

Ну, але то таке. А от знаєте як розрізнити, чи "працюємо ми", чи "по нас"? Та дуже просто: якщо "Бух!" - то ми, якщо "Бах!" - то по нас. Отакі мої фронтові музичні рефлексії», - пише Адамчак.

 

Леся, 26.06.2015 09:22



Вибір редакції

Найпопулярніші новини