Франківцям, які регулярно сплачують за газ, пояснили звідки у них взялися борги

Деякі мешканці міста, які регулярно сплачують за газ отримали повідомлення про те, що мають борги.

Звідки вони взялися спробував у спільноті Комуналка ІФ розтлумачити Igor Kryvenko.

«За останні пару днів до мене, як до колишнього працівника ПАТ "Івано-Франківськгаз" , звернулося троє добрих знайомих. Суть питання: люди справно сплачують за газ по показниках лічильника, а з газконтори приходять повідомлення про наявну заборгованість. Причому, чималу - 500-600 кубів. Цей пост для всіх, хто сплачує за газ по лічильнику.
Отже, показники лічильника теоретично повинен щомісяця знімати контролер. Ці показники він подає в службу обліку, яка вводить їх у базу даних. Якщо показники не введено, то комп'ютерна програма автоматично плюсує витрату порядку 150-200 кубів. Звідси й набігає заборгованість. Не буду сварити контролерів газконтори. У них дійсно "собача робота", і не завжди вони можуть зняти показник лічильника.
Особисто я , в кінці місяця передаю показники лічильника своєму дільничному контролеру. Можна це зробити і по стаціонарному телефону, номера не пригадую, але приймальня Івано-Франківского УЕГГ ( 50-96-66) номер надасть.
І ще одно, політику газовиків інакше, як м'яко кажучи здирницькою не назвеш. Чекали літнього тарифу на газ ( порядка 7 грн. за. куб) і тільки після цього почали надсилати повідомлення про заборгованість»,
- пише Igor Kryvenko.

Леся, 22.06.2015 14:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини