Народних депутатів просять підвищити акцизний збір

З таким проханням до народних депутатів у Фейсбуку звернувся керівник Всеукраїнської ініціативи «Рух Державотворців» Дмитро Сінченко.

Своє звернення громадський діяч надіслав нардепам, серед яких Юрій Соловей, Анатолій Дирів, Мустафа Наєм, Микола Гаврилюк та ще близько 90-ти інших депутатів.

"31 травня - Всесвітній день боротьби з тютюнопалінням. Останні кілька років, завдяки громадським активістам, в Україні відчутний прогрес у боротьбі з тютюновою мафією. Споживання тютюну поступово скорочується.Однак, чи достатньо для цього робить наша влада? Чому акцизи не підвищуються? Чому курці досі змушені купувати цигарки російського походження, тим самим фінансуючи наших ворогів на сході? Чому тютюнові лобісти досі широко представлені в органах влади? І цих "ч
ому?" досить багато", - пише Сінченко.

Також, він наголосив, щоб депутати звернули значну увагу на проблему тютюнопаління в Україні.

"Закликаю народних депутатів активніше зайнятись цим питанням і негайно підвищити акцизний збір на цигарки, тим самим відзначити День боротьби з тютюнопалінням, суттєво поповнити бюджет, зменшити доходи свого північного ворога, поліпшити екологічну ситуацію і зробити ще один крок для поліпшення здоров'я нації! Ухвалення такого рішення - це ще один індикатор боротьби з корупцією в середині української влади", - йдеться у зверненні.

Леся, 01.06.2015 08:56



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини