Політик назвав п’ять невиконаних обіцянок Порошенка

П’ятого президента України Петра Порошенка критикують багато, але готові обрати знову. За опитуванням Центру Разумкова, він лишається найрейтинговішим політиком України. Експерти ж оцінюють рік президентства Порошенка неоднозначно: він не зупинив війну, але посилив армію, не знищів олігархів, але обмежив їхній вплив, не подолав корупцію, але запустив процес люстрації.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише політик Руслан Марцінків.

Окрім того, він пропонує  ТОП-5 невиконаних обіцянок:
1. Проведення АТО в Донбасі за лічені години.
"Антитерористична операція не може і не буде тривати два-три місяці. Вона повинна і буде тривати годинник", - заявив на брифінгу Петро Порошенко 26 травня 2014, прекрасно знаючи про свою перемогу на президентських виборах. З тих пір АТО, час від часу переривається одностороннім припиненням вогню і уявними перемир'ями після двох мінських угод, продовжує приносити урожай смертей і поранень. За словами самого Порошенка, за рік з початку бойових дій в Донбасі вже загинуло понад 1,8 тис. Українських військовослужбовців та понад 7 тис. Мирних жителів.


2. Продаж власного бізнесу.
"Якщо мене оберуть, я продам концерн" Рошен ". Як Президент України, я хочу і буду піклуватися тільки про благополуччя країни", - заявив перед виборами Порошенко в одному зі своїх інтерв'ю. Однак минув рік, але жодне підприємство, що належить Президенту, не кажучи вже про кондитерському гіганті, так і не обзавелося новим власником. В принципі не можна сказати, що в даному плані абсолютно нічого не зроблено, - пошуком потенційних покупців активів Порошенко займається не хто-небудь, а відома у всьому світі інвестиційна компанія Rothschild. Втім, поступатися в ціні продавець, ймовірно, не бажає, а знайти іноземного інвестора, що бажає вкладати гроші на території воюючої країни, дійсно складно.

3. Покарання винних у розстрілі Майдану.
Президент багаторазово і публічно говорив про справедливе покарання для винних у розстрілі "Небесної сотні", але ніякого результату, який можна пред'явити розгніваної громадськості, досі немає. Можна, звичайно, в усьому звинувачувати правоохоронців або вкотре побиватися з приводу корумпованих суддів. Але штука в тому, що у своїй передвиборчій програмі одним із пріоритетних завдань Президент прописав антикорупційну люстрацію судових і правоохоронних органів, тому нарікати може тільки на самого себе.

4. Введення безвізового режиму з ЄС.
"Можливість вільно подорожувати до Європи дасть якнайшвидше введення безвізового режиму з ЄС протягом уже першого року мого президентства", - йдеться в програмі Порошенко "Жити по-новому". Виконати дану обіцянку дозволяло проведення минулого тижня ризького саміту "Східного партнерства". Проте на ньому Україна отримала розлогі обіцянки європейських партнерів про можливість українцям їздити по Шенгенській зоні без віз лише в 2016 р

5. Проведення децентралізації влади."Виконавча влада в областях буде належати не призначеним згори" губернаторам ", а виконкомам, сформованих облрадами, обраними людьми", - записано в першому розділі передвиборної програми Порошенко. Проект даної реформи вже внесений у Верховну Раду, і, в принципі, можна встигнути її реалізувати до проведення майбутньої восени місцевих виборів. В іншому випадку дане невиконане Президентом обіцянку стане одним з основних піар-таранів, який буде використаний політичними опонентами "БПП-Солідарність" в ході майбутньої виборчої гонки в органи місцевого самоуправління.

Леся, 25.05.2015 16:02



Вибір редакції

Найпопулярніші новини