«Свобода» випадково приписала до «Легіону» не того бійця. Прикра помилка - політик

Інцидент з помилковим бордом у місті Івано-Франківськ вичерпано. Мова йде про фото бійця батальйону ОУН Михайла Стрижки, яке помилково опинилося на одному з інформаційних щитів із зображеннями бійців "Легіону Свободи"

Про це повідомляє свободівець Руслан Марцінків.

«Помилка дійсно прикра ще й тому, що в різних батальйонах та інших силових підрозділах нині воює проти окупанта близько тисячі реальних свободівців (в т. ч. 138 депутатів різних рівнів та інших посадовців). Є, на жаль, серед "свободцівців" і 15 полеглих, і близько семи десятків поранених у бою... Тому "привласнювати собі подвиги бійців з добровольчих батальйонів", як дехто вже кинувся вішати "Свободі" ярлики, справді, немає жодного сенсу», - відзначає Марцінків.

Нагадаємо, боєць Михайло Стрижка, фото якого розміщує на бордах «Свобода» повідомив, що він не є бійцем батальйону «Легіон Свободи», мовляв, його фото використовують без дозволу і незаконно.

Проте, за його словами, конфлікт залагоджено.

«Після мого посту зі мною зв'язався голова Франківської "Свободи" і сказав, що перепуталось щось, через Холодний Яр, де я проводив час з бійцями "Легіону Свободи" і я десь виявився в списках прихильників партії. Загалом, попросив вибачення не один раз. Виявилося, що власником картки є фронтовий комбат Карпатської Січі. Домовилися на тому, що борд лишається і ці гроші будуть йти виключно на фронт, моїм побратимам( в т.ч. з якими я воював пліч-о-пліч, ще з минулого літа і воював не лише на донбаському фронті), а мені надаватимуть звіт про зібрані кошти і куди саме вони йдуть. Все-таки єдина справа, хай побратимам йтиме допомога, а я залишусь на своєму місці. Хоч хотілося, щоб до бійців ставилися з повагою і хоча б про це повідомляли. Але здається цей кіпіш став уроком», - написав Михайло Стрижка.

Леся, 22.05.2015 07:58



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини