Сич згадав, як вів передвиборчу кампанію Слави Стецько

Колишній віце-премєр Олександр Сич згадав, як керував передвиборчою кампанією Слави Стецько.

«Згадую той час, коли керував першою парламентською виборчою кампанією сл. пам. Слави Стецько. Від першої зустрічі 30 січня і до дня голосування 2 березня 1998 року день у день перебував поряд із нею. Мужня жінка і Провідник! І достойний приклад для нинішніх молодих політиків! Дай Боже кожному такої сили волі до перемоги! Щодня по три-чотири, а то й більше зустрічей із виборцями сільської місцевості. Холодний і неопалюваний "Уазик", цілоденно сухі бутерброди і невтомні мандри гірським бездоріжжям Надвірнянщини та Яремчанщини. Було й так, що приїдемо до сільського Народного Дому о сьомій-восьмій вечора і просить пані Слава: "Сашко, подививсь, чи хтось є?". Повертаюся із відповіддю: "Пані Славо, всього лиш п'ять осіб". "Й з ними також треба говорити!", - відповідає й, хоч і втомлено, але з готовністю піднімається із сидіння в авто. Відповідним був і результат - 86.5%. Не знаю, чи хтось із українських політиків його перевершив? Сьогодні Славі Стецько виповнилося б 95. Царство Їй небесне!», - написав на своїй сторінці у Фейсбуці Олександр Сич.

Довідка.

Народилася 14 травня 1920 р. в с. Романівка на Тернопільщині, померла 12 березня 2003 р. в Мюнхені.

Українська політична діячка, журналістка, співорганізатор Червоного Хреста УПА, жіночої мережі і юнацтва ОУН. Член ОУН із 1938 р.

У 1943 р. була ув’язнена німцями у Львові. У 1944—1991 рр. перебувала за кордоном, де разом із чоловіком Ярославом Стецьком вела підпільну діяльність, спрямовану на визволення України з–під радянської влади.

Член Центральної управи Спілки української молоді (1948—1953), з 1968 р. — керівник сектору зовнішньої політики Проводу ОУН (р). Була членом ЦК Антибільшовицького блоку народів, президентом АБН, головним редактором ABN–Correspondence, співорганізатором Європейської ради свободи.

Після отримання Україною незалежності повернулася на Батьківщину. Очолювала Конгрес українських націоналістів із 1992 р. До 2001 р. — голова Проводу ОУН (б). Тричі ставала народним депутатом від виборчого округу № 89 Івано–Франківської області.

 

 

Леся, 13.05.2015 17:05



Вибір редакції

Найпопулярніші новини