Дерев'янко пропонує провести газопровід Надвірна-Ланчин за кошти Держбюджету

Народний депутат Юрій Деревянко пропонує передбачити кошти на фінансування завершення будівництва підвідного газопроводу Надвірна-Ланчин (1200 метрів) в Івано-Франківській області у сумі 2,9 млн. грн., а також забезпечити такі видатки у 2015 році.

Про це йдеться у відповідному депутатському запиті до Кабінету Міністрів України.

За інформацією Юрія Дерев'янка, у 2006-2007 роках було споруджено першу чергу підвідного газопроводу довжиною 7,305 кілометрів і вартістю 5,620 млн. гривень та частково газифіковано село Саджавка та селище Ланчин.

Політик заявив, що села Саджавка, Ланчин, Красна, Верхній Майдан Надвірнянського району Івано-Франківської області, загальна чисельність населення яких становить 16,3 тисячі чоловік, технічно готові для підключення та споживання газу, а тому існує нагальна потреба у завершенні спорудження другої черги підвідного газопроводу Надвірна-Ланчин.

Крім того, після проведення відповідних розрахунків тиску газу, ВАТ "Івано-Франківськгаз" зможе дати пропозиції щодо підключення до даного газопроводу сіл Білі Ослави, Чорний Потік, Чорні Ослави. Тобто за допомогою вказаного газопроводу можна газифікувати ще більшу кількість населених пунктів, переконаний нардеп.

Леся, 11.04.2015 10:49



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини