Франківський депутат склав конкуренцію Марині Порошенко та Валерії Гонтарєвій і розповів про свій рецепт

Нині модно ділитися своїми рецептами приготування тих чи інших страв. Зокрема, нещодавно в інтернеті був оприлюднений рецепт паски від дружини Президента Марини Порошенко. Після неї, своїм рецептом в мережі поділилася очільниця Нацбанку Валерія Гонтарєва. Правда, розповіла вона про приготування не паски і не святкового холодцю, а солянки.

Франківські політики вирішили не відставати від столичних. Депутат Івано-Франківської міської ради Андрій Грималюк розповів про те, як приготувати згущонку.

Рецептом він поділився на своїй сторінці у Фейсбуці.

«Рецепт домашньої згущонки від Грималюка:
- 3 л. молока
- 1кг. цукру
- 1 ст. л. оцту
- 1 ч. л. харчової соди
На малому вогні доводимо до кипіння молоко. Засипаємо цукор і доводимо до кипіння. Додати соду, як закипить - додати оцет. Варити 2- 2,5 год. Останні 30 хв. постійно помішувати, щоб згущонка не прилипала і не пригорала до дна каструлі. На виході отримуємо більше 1 літра натуральної згущонки. Напевно собівартість магазинної зараз дешевша, але коли інгредієнти свої і хочеться домашнього - самий раз. 
Всім смачного! 
П.С. Згущонка може здаватися рідкою і не готовою, але коли вона остигне до кімнатної температури - буде те що треба. У мене вже "рука набита", орієнтуюся по кольору і по бульбашках від кипіння».

Леся, 11.04.2015 10:03



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини