У храмі Гробу Господнього в Єрусалимі зійшов Благодатний вогонь

Благодатний вогонь зійшов у храмі Гробу Господнього в Єрусалимі. Як повідомляє Центр інформації УПЦ, чудо сходження вогню відбулося після молитов патріарха Єрусалимського Феофіла III і тисяч прочан з усього світу.

Єрусалимський патріарх  передав вогонь тим, хто знаходився в храмі, після чого він залічені хвилини був поширений серед тих, хто чекав на вулиці.

«Ми пережили найважчий рік, мабуть, не тільки в історії сучасної України, а й взагалі в історії нашої Батьківщини. І тому кожен з нас чекає, що Благодатний вогонь запалить в наших серцях любов. Ту любов, яку ми якось втратили… Сподіваємося, що Благодатний вогонь принесе нашій країні мир і бажання почути один одного», - сказав глава української делегації, керуючий справами УПЦ митрополит Антоній (Паканич).

«Цього року ми по-особливому сприймаємо Благодатний Вогонь - як символ довгоочікуваного і такого бажаного миру. Доторкнувшись цього чуда, ми просимо у Бога, щоб Він поновив у наших серцях любов, віру, надію та душевний і загальносуспільний мир, який так потрібен сьогодні Україні», - додав член української делегації, глава адмінапарату Київської Митрополії ієромонах Віктор (Коцаба).

Леся, 11.04.2015 16:27



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини