«Правий сектор» звинувачують у знущанні над Кавацюком. Юристи написали звернення до Президента

В зв’язку з подіями, які мали місце 09 квітня 2015 року в будівлі де розташоване Головне територіальне управління юстиції в Івано-Франківській області та стосувалися безпосередньо начальника управління Василя Кавацюка, вважаю, що вказані дії можна визначити як знущання над особою з ознаками кримінально-каранного діяння та грубим порушенням Конституції України, та тиску на всіх працівників системи органів юстиції до яких себе відношу вже не один рік.

Про це на своїй сторінці у Фесбуці написав юрист Ігор Фріс.

«В зв’язку з цим разом з іншими правниками Прикарпаття підписався під відкритим зверненням до Президента України, Міністра внутрішніх справ України, Генерального прокурора та до Уповноваженого Верховної Ради з прав людини», - написав юрист.

Президенту України
Порошенку П.О.

Міністру юстиції України
Петренку П.Д.

Міністру внутрішніх справ України
Авакову А.Б.

Генеральному прокурору України
Шокіну В.М.

Уповноваженому Верховної ради України з прав людини
Лутковській В.В.

Відкрите звернення !

Юридична спільнота Прикарпаття звертається до Вас з обуренням на те, що в Україні відбувається свавілля з боку представників «Правого сектора» та їх безкарність.

Одночасно інформуємо, що 09 квітня 2015 року в м.Івано-Франківськ відбулася цинічна подія – коли представники «Правого сектора» насильно вивели з адміністративного приміщення начальника Головного територіального управління юстиції в Івано-Франківській області Кавацюка Василя Васильовича та публічно знущалися над ним, силоміць помістили його у сміттєвий контейнер, облили зеленкою, розірвали на ньому одяг, після чого провезли вулицями міста, принижуючи при цьому його честь і гідність та примушуючи написати заяву на звільнення.

В результаті цих зухвалих та злочинних дій керівнику управління юстиції було завдано значних тілесних ушкоджень, а тому Кавацюк В.В. був доставлений до лікарні.

Особливий цинізм викликає те, що все це представники «Правого сектора» робили під гаслами Майдану з вигуками «Слава Україні», «Героям слава». Такі їхні дії ми розцінюємо як наругу над пам’яттю «Небесної Сотні» і над пам’яттю тих героїв, які загинули захищаючи незалежність України на Сході. Адже Майдан боровся за те щоб в нашій державі панували Європейські цінності, такі як: дотримання основоположних прав та свобод людини і громадянина, подолання корупції, невідворотність покарання осіб, що вчиняють злочин, щоб в Державі панував Закон.

Натомість, ми маємо яскравий приклад як представниками організації «Правий сектор» порушуються права людини, її честь і гідність, недоторканість та безпека, а усіма своїми діями вони показують зневагу до Конституції та законів України і здійснюють самоуправство. 

Також, звертаємо Вашу увагу на те, що всі ці зухвалі і злочинні дії відбувалися за присутності представників міліції, які жодним чином не зреагували, чим саме потурали вчиненню неправомірних дій. Ми задаємося питанням: «Чому представники «Правого сектора» дозволяють собі застосовувати силові дії щодо людей, а правоохоронні органи цьому не перешкоджають, тобто фактично не захищають своїх громадян?» 
Враховуючи вищевикладене, вимагаємо надати належну правову оцінку як бездіяльності правоохоронних органів області, так і злочинним діям групі осіб так званих представників «Правого сектору» та притягнути винних осіб до кримінальної відповідальності і зробити все, щоб не допускати в подальшому застосування сили до українських громадян.

Юридична спільнота Прикарпаття звертаючись до Президента України, як до гаранта Конституції України, та до всіх представників виконавчої влади і громадськості з вимогою відкрито та публічно засудити дії членів організації «Правий сектор», які мали місце в м.Івано-Франківськ та взяти під особистий контроль хід розслідування даної справи.

У випадку бездіяльності правоохоронних органів та з метою невідворотності покарання винних осіб у вчиненні даного зухвалого злочину залишаємо за собою право вчинення всіх необхідних дій передбачених Конституцією та законами України для забезпечення дотримання прав людини та верховенства права в Україні.

Леся, 10.04.2015 18:16



Вибір редакції

Найпопулярніші новини