Пан Гі Мун не вважає за потрібне вводити війська ООН в Україну

Генеральний секретар ООН Пан Гі Мун не вважає за потрібне вводити миротворчий контингент ООН на територію України, передає РБК.

"Зараз посилати війська мені не здається дуже прийнятним", - заявив Пан Гі Мун в інтерв'ю мексиканському видання Reforma.

Він нагадав, що для відправки миротворців потрібен мандат Ради безпеки ООН. "Без чіткого мандату і дозволу Радбезу я не можу вжити жодних дій", - сказав генсек.

Раніше, 14 квітня, в.о. президента України Олександр Турчинов в ході телефонної розмови з Пан Гі Муном повідомив про пропозицію провести антитерористичну операцію на сході країни разом з миротворчими силами ООН. Турчинов пояснив, що такий крок покаже світовій спільноті "легітимність і правомірність" дій правоохоронних органів.

Коментуючи цю ідею, глава МЗС Росії Сергій Лавров заявив, що така пропозиція "не лізе ні в які ворота". "Не можна однією рукою закликати до діалогу, а інший - віддавати злочинні накази про використання армії проти власного народу. Крім того, ще для цього запрошують ООН взяти участь у цих протиправних діях. Це взагалі ні в які ворота не лізе", - сказав Лавров.

Леся, 16.04.2014 08:16



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини