Голова ТСК із справ загибелі Музичка: нам не надають нормальних матеріалів

Тимчасова слідча Комісія Верховної Ради України з розслідування обставин загибелі Олександра Музичка вирішила уточнити у експертів юридичного управління ВР статус своїх повноважень у зв'язку з тим, що Комісії не надають більшість запитуваних нею документів.

Таке рішення було прийняте на засіданні ТСК 11 квітня.

Зокрема, члени Комісії вирішили звернутися до юридичного відділу Головного науково-експертного управління для надання висновку з приводу статусу ТСК та її повноважень.

"Це питання виникло у зв'язку з тим, що нам ніхто на сьогоднішній день не надав нормальних матеріалів у зв'язку з тим, начебто, що у нас немає відповідних повноважень. Ми перевіримо, чи є такі повноваження", — пояснив голова ТСК Юрій Дерев'янко.

Разом з тим, Комісія вирішила запросити на наступне засідання народного депутата "Батьківщини" Геннадія Москаля. Як відомо, саме на підставі запиту нардепа і було порушено кримінальну справу відносно Олександра Музичка.

ТСК хоче заслухати депутата, щоб з'ясувати джерело походження наведеної у запиті інформації.

Крім цього Комісія вирішила звернутися до Генпрокуратури України, щоб відомство повідомило, які експертизи були призначені, і надало відповідні результати експертизи. Також ТСК хоче отримати від Генпрокуратури роз'яснення щодо того, чи були залучені в якості доказів майка, одяг та інші речі Музичка.

ТСК звернулася і до Міністерства внутрішніх справ для того, щоб відомство надало інформацію щодо того, чи були спецпризначенці "Соколу", які брали участь у спецоперації щодо затримання Олександра Музичка, учасниками подій на Майдані — зокрема, на вулиці Інститутській та Грушевського.

Серед інших рішень Комісії слід також виділити запорошення на наступне засідання, яке пройде 22 квітня, першого заступника голови МВС Володимира Євдокімова.

Леся, 14.04.2014 11:27



Вибір редакції

Найпопулярніші новини