Ігор Оксентюк: «Рада оборони здійснює цілеспрямовану роботу в напрямку цивільного захисту населення»

Одним із головних завдань сектору цивільного захисту населення, створеного при Координаційному центрі Ради оборони Івано-Франківської області, є доведення до автоматизму системи інформування населення про потенційну небезпеку, що може становити загрозу життю або здоров'ю наших краян, підготовка і використання захисних споруд на такий випадок.

На цьому в п’ятницю, 21 березня 2014 року, наголосив керівник сектору цивільного захисту населення, перший заступник начальника Управління Державної служби України з надзвичайних ситуацій в області полковник служби цивільного захисту Ігор Оксентюк.

«Сектором ведеться цілеспрямована робота одразу по кількох напрямках. Серед них: контроль за оповіщенням населення про загрозу та виникнення надзвичайних ситуацій, надання пропозицій щодо підготовки і використання захисних споруд для захисту мешканців області, контроль за інформуванням населення через ЗМІ  про небезпечні події, що можуть становити загрозу життю або здоров'ю людей», – зауважив він.

Окрім того, сектор цивільного захисту надаватиме пропозиції щодо можливих шляхів евакуації населення, зменшення обсягів небезпечних речовин на виробництвах, що їх застосовують, використання у надзвичайних ситуаціях промислових засобів захисту органів дихання, засобів колективного та індивідуального захисту населення, майна цивільного захисту.

Леся, 23.03.2014 12:42



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини