Потрібно офіційно визнати той факт, що на території України розпочались бойові дії – Анушкевичус

«Сьогодні у багатьох виникає запитання, як так швидко Росія змогла анексувати Крим, провести так званий референдум, затвердити його рішення в парламенті автономії та організувати підписання відповідного Указу Президента РФ, рішення думи щодо прийняття частини території України до складу Російської Федерації.

Спостерігаючи за діями чинної влади, складається враження, що вона не встигає за подіями, як ще нещодавно будучи в опозиції не встигали за настроями Майдану. Про те, що Росія буде намагатись загарбати Крим, говорилось давно, в тому числі й під час підписання Харківських Угод в квітні 2010 року», - про це на брифінгу сказав міський голова Віктор Анушкевичус.

За його словами, сьогодні потрібно офіційно визнати той факт, що на території України розпочались бойові дії та наша держава перебуває в стані війни з Російською Федерацією.

«У зв’язку з нещодавніми подіями Євромайдану ми усі перебуваємо у стані патріотичного емоційного піднесення. Люди у прикордонних районах нашої країни самостійно будують захисні украплення, створюють партизанські загони.

Зважаючи на це першочерговими кроками є:

1. Уряд та Верховна Рада України мають терміново звернутись до послів країн-членів ЄС та послів всіх країн світу щодо запровадження ними більш дієвих санкцій до країни-агресора Росії. Такі санкції за своїм змістом мають бути не менш жорсткими, ніж санкції, які свого часу були запроваджені ними щодо КНДР та Ірану. В іншому випадку ситуація вийде з-під контролю і народ сам почне діяти.

2. Відновлення статус-кво Криму та розблокування українських військових частин.

3. Виведення збройних сил РФ з території Криму.

4. Денонсація Харківських Угод 2010 року.

5. Наведення порядку в Південно-Східних областях України із застосуванням жорстких заходів по відношенню до сепаратистів та диверсантів-туристів з РФ.

6. Прискорення процесу вступу України до ЄС.

7. Терміновий початок відновлення ядерного потенціалу України.

Стосовно подій всередині України, вважаю, що Путін спить і бачить та робить усе, щоб підтвердити фактами свої слова про те, що владу в Україні захопили неонацисти, фашисти та бандерівці.

Саме за його вказівкою, відповідальність за вчорашню стрілянину в Криму, в результаті якої загинув український військовослужбовець та двоє поранені, за допомогою підконтрольних російських ЗМІ та спецслужб вже переклали на Правий сектор.

На руку Путіну зіграли вчора і три народні депутати-свободівці, які в силовий спосіб вимагали написання заяви про звільнення від директора «Першого національного» телеканалу України. Навіщо було робити це в такій формі, коли його можна було абсолютно спокійно звільнити у законний спосіб рішенням Кабміну. Це ганьба, такі дії неприпустимі, носять анти законний характер. А відео-ролик процесу вибивання заяви з директора «Першого національного» облетів усі російські ЗМІ з відповідними коментарями, став козирем путінської пропаганди і «зайвим доказом бандерівського свавілля».

Сьогодні є підтверджена інформація, що на території України діють заслані диверсійно-розвідувальні групи, які головним завданням мають вчинення провокацій.

Звертаюсь до активістів Майдану, представників самооборони, Правого сектору, інших формувань та організованих груп громадськості з проханням не піддаватись на про вокативні заклики, не вчиняти жодних про вокативних дій, а навпаки – виявляти провокаторів. В іншому випадку – такі дії будуть розцінюватись як антиукраїнський виступ, вигідний путінській пропаганді.

Також звертаюсь до правоохоронних органів, усіх здорових сил Майдану із закликом вжити всіх заходів для недопущення масштабних провокацій, збереженню життя та здоров’я наших громадян.

Як міський голова, звертаюсь до всіх мешканців Івано-Франківська із закликом зберігати спокій, не панікувати і не піддаватись на провокації, виконувати свої звичні обов’язки.

Ще раз наголошую, що ми не повинні у цей нелегкий час шукати ворогів серед нас, а об’єднуватись задля подолання спільного ворога – кліки Кремля на чолі з Путіним та відстоювання незалежності України», - сказав Анушкевичус.

Леся, 19.03.2014 14:44



Вибір редакції

Найпопулярніші новини