Роман Онуфріїв оголосив про створення «загонів самооборони» в Івано-Франківську

20 січня відбулася екстрена позачергова сесія Івано-Франківської міської ради. Депутати одноголосно прийняли звернення до Президента з вимогою припинити застосування сили проти українського народу. Також голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв оголосив про створення «загонів самооборони» для захисту конституційних прав і свобод громадян у боротьбі з диктатурою. Координатором створення загонів у Івано-Франківську рекордсмена та богатиря Назара Павліва.

Одноголосно Івано-Франківська міська рада прийняла звернення до Президента України та лідерів опозиції. Дострокові вибори Президента України та Верховної Ради України, відставка уряду Азарова та формування перехідного технічного уряду України, скасування всіх «річних» законів, проголосованих 16 січня 2014 року як таких, що суперечать Регламенту Верховної Ради України та Конституції України, притягнення до кримінальної відповідальності винних у побитті мирних демонстрантів та представників ЗМІ, звільнення від переслідування усіх учасників мирних акцій протесту, підписання Угоди про асоціацію з ЄС протягом 2014 року, -  саме такі вимоги висловила Івано-Франківська міська рада.

Також голова фракції ВО «Свобода» Роман Онуфріїв оголосив про створення «загонів самооборони» з метою захисту конституційних прав і свобод українців у боротьбі з диктатурою. Мобілізаційний центр по створенні загонів знаходитиметься у приміщенні громадської приймальні міської ради (вул. Грушевського, 21, каб. 108). Координатором створення загонів обрали рекордсмена Назара Павліва.

«Враховуючи теперішню ситуацію, мусимо керуватися досить чіткою тезою: «Все, що нас не вбиває – робить нас сильнішими!» І саме це гасло треба взяти на озброєння! Український народ щоразу демонструє здатність до самоорганізації. Таку здатність неодноразово демонстрували в Києві і таку чітку здатність продемонстрували й іванофранківці, зокрема, у ніч 19 січня, коли оперативно прибули до військової частини, аби перешкодити виїзду автобусів військовослужбовців до Києва. Всю ніч громада разом із депутатами вартувала частину і таки уберегла виїзд автобусів з солдатами в Київ. Зараз варта продовжується. І спільними діями вкотре продемонстрували, що разом – ми сила! І треба, щоб ці дії перейшли в систему дій. Адже ця банда боїться тільки одного – сили українського народу. Саме тому маю чітку пропозицію: організовувати цю народну силу. Оголошуємо ініціативу зі створення «загонів самооборони» для захисту конституційних прав і свобод громадян у боротьбі з диктатурою», - закликав Роман Онуфріїв. Свободівець наголосив, що «загони самооборони» покликані згуртувати українців для надання захисту, підтримки та іншої допомоги у реалізації своїх конституційних прав та свобод. Жодних політичних чи військових цілей ця ініціатива не переслідує. «Закликаємо всіх сильних духом чоловіків на громадській основі вступати до «загонів самооборони», а жінок - до організації надання необхідної допомоги тим, хто цього потребує», - виголосив депутат.

Мобілізаційний центр по створенні «загонів самооборони» знаходитиметься у приміщенні громадської приймальні міської ради (вул. Грушевського, 21, каб. 108). Зголошуватися можна й телефоном: 55-21-07. Координатором створення «загонів самооборони» обрали відомого івано-франківця, богатиря і рекордсмена Назара Павліва. Таку ініціативу свободівця радо підтримала громада Івано-Франківського Майдану. 

Леся, 21.01.2014 10:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини