За порушення податкового законодавства івано-франківському підприємству доведеться сплатити майже 1,8 млн.грн.

Таку суму податків та штрафних санкцій донарахували працівники Івано-Франківської ДПІ одному з підприємств обласного центру під час планової документальної перевірки.

Здійснюючи у 2012 році безтоварні операції, підприємство безпідставно занизило об‘єкт оподаткування з податку на прибуток на суму 3,9 млн.грн. та податковий кредит з податку на додану вартість на суму 0,8 тис.грн. Відповідно у минулому році бюджет недоотримав від цього  підприємства  0,8 млн.грн. податку на прибуток та 0,4 млн. грн. ПДВ.

Оскільки базовим показником для нарахування та сплати авансових внесків у 2013 році є дані за 2012 рік, заниження минулорічних податкових зобов‘язань спричинило до їх зменшення на суму 146 тис.грн.

Cума штрафних санкцій за ці порушення склала 0,4 млн.грн.

Крім того, за результатами проведеної перевірки Івано-Франківські міндоходівці зменшили від‘ємне значення об‘єкту оподаткування з податку на прибуток за І квартал 2013 року на суму майже 3,6 млн. грн. Таке від‘ємне значення виникло в результаті безпідставного віднесення до собівартості реалізованих послуг вартості таких послуг за операціями, товарність яких не доведена.

Матеріали перевірки підприємства долучено до кримінального провадження, яке зареєстроване в Єдиному реєстрі досудового розслідування у березні цього року.

Леся, 14.12.2013 08:12



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини