В області створено сільські бізнес-центри

У двох населених пунктах Прикарпаття, зокрема смт. Войнилів Калуського району та с. Зелена Надвірнянського району, почали діяти центри сільського підприємництва.

Їх відкриття пов’язане з реалізацією в області проекту «ЕКОНЕТ – мережа економічного розвитку слаборозвиненої транскордонної території»‚ започаткованого в межах програми транскордонного співробітництва ЄІСП «Угорщина – Словаччина – Румунія – Україна».

«Мова йде про створення сільських бізнес-центрів, - повідомив на підсумковій зустрічі з координаторами, експертами і партнерами проекту директор департаменту економіки облдержадміністрації Володимир Попович. Це для нас стало новим, адже на практиці бізнес-центри на Прикарпатті є у  містах обласного значення, районних центрах, а от у сільській місцевості такий варіант - перший».

У центрах сільського підприємництва створено можливості для отримання знань зі стратегічного бізнес-планування, організаційного менеджменту, управління проектами, а також надання інформації суб’єктам підприємницької діяльності про доступ до фінансових ресурсів та кредитування бізнесу.

Під час реалізації проекту, який має важливе значення в контексті завдань Глави держави щодо розвитку територій, визначено стратегію підтримки малого та середнього бізнесу у сільській місцевості. У Войнилові, на думку експертів, необхідно сприяти роботі підприємців, які надають послуги з технічного обслуговування автомобілів, швейній та харчовій галузях. А у с. Зелена, як зазначалося, потрібно зосередитися на сільському туризмі. 

Леся, 05.12.2013 09:46



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини