Гуртожиток на вул. Тичини, 8а прийнято в комунальну власність територіальної громади міста

Таке рішення прийняла сесія Івано-Франківської міської ради. Рішення було підготовлено Департаментом комунального господарства, транспорту і зв’язку з метою забезпечення реалізації конституційних прав на житло мешканців міста Івано-Франківська, які проживають у гуртожитку на вул. Тичини 8а. 

Цим було поставлено крапку в одому із найпроблемніших житлових конфліктів, який існував на теренах нашого міста і тягнувся з 2007 року. 

Завдяки такому рішення, мешканці гуртожитку на вул. Тичини 8а отримали право на приватизацію житла, в якому давно проживають і, відповідно, гарантію, що завтра їх, чи їхніх дітей ніхто не зможе виселити.

Гуртожиток на вул. Тичини, 8а був зданий в експлуатацію в 1974 році і мав статус для проживання одиноких. Однак рішенням виконавчого комітету від 12.09.1990 року йому надано, як виняток, статус сімейного гуртожитку з правом поселення і прописки сімей кімнатам 5-го поверху. Пізніше рішенням виконавчого комітету від 21.06.2005 року змінено статус гуртожитку для проживання одиноких в сімейний для 4-го поверху. Третій поверх залишався в статусі гуртожитку для проживання одиноких.

Рішенням 29 сесії міської ради від 06.09.2012 року №859-29 було затверджено склад робочої групи з питань приймання в комунальну власність територіальної громади міста гуртожитку на вул. Тичини 8а. 

Робоча група протягом жовтня 2012 року провела інвентаризацію усіх приміщень будинку. На основі матеріалів про проведення інвентаризації та зауважень і пропозицій членів комісії ТДВ «Будівельно-монтажна фірма «Івано-Франківськбуд» рекомендовано здійснити реєстрацію та перереєстрацію мешканців даного гуртожитку згідно інвентарної справи по фактичному місцю проживання.

Враховуючи те, що гуртожиток перебував в статутному фонді підприємства, рішенням 31 сесії міської ради від 18.12.2012 року робочій групі спільно з ТДВ «Будівельно-монтажна фірма «Івано-Франківськбуд» було доручено доопрацювати питання передачі в комунальну власність територіальної громади міста гуртожитку.

Відділом обліку та розподілу житла підготовлено на внесено на розгляд виконавчого комітету рішення «Про зміну статусу та впорядкування нумерації жилих приміщень у гуртожитку на вул.Тичини,8а» (рішення №251 від 21.05.2013 року).

Зазначимо, що передача гуртожитку по вул. Тичини, 8а в комунальну власність територіальної громади міста стала можливою після отримання рішення загальних зборів товариства ВАТ «Будівельно-монтажна фірма «Івано-Франківськбуд» про безоплатну передачу зазначеного гуртожитку, які відбулись 11 жовтня 2013 року.

Леся, 18.11.2013 09:32



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини