ВО «Свобода»: правоохоронці, виконуючи замовлення влади, намагалися зірвати показ фільму проти режиму Януковича

13 листопада в Івано-Франківську двічі намагалися перешкодити перегляду фільму «Відкритий доступ», в якому розповідається про резиденцію Януковича. Для виконання «місії зриву» показу стрічки навіть «замінували» приміщення Народного Дому «Просвіта», де власне й проходив перегляд. Проте попри відверто брутальні перешкоди наразі фільм переглянули навулиці.

Організатори показу стрічки звернулися до народного депутата України від фракції ВО «Свобода» Руслана Марцінківа з проханням допомогти у трансляції стрічки, адже у місцевому кінотеатрі, де за планом мав проходити фільм раптово вимкнули світло. В терміновому порядку було запропоновано перенести трансляцію у Народний Дім «Просвіта», там же розміщується громадська приймальня народного депутата-свободівця. Під час трансляції фільму до зали увірвалися правоохоронці і повідомили, що приміщення «Просвіти» заміноване, тим самим силовими методами призупинили показ і змусили усіх присутніх покинути приміщення.

Чималий натовп людей зібрався біля Народного Дому, а організатори все ж знайшли вихід та провели показ стрічки просто під відкритим небом, де після перегляду виступили активісти та незалежні журналісти.

Народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Руслан Марцінків в телефонному режимі повідомив, що «щиро дякує» правоохоронцям за «оперативне реагування на замінування, назвавши подібні дії свідченням виконання чіткого замовлення провладної верхівки, що мало на меті брутальними методами «зірвати» показ фільму.

Леся, 14.11.2013 09:23



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини