Ремонт вулиці Шевченка призупинено через казначейство

 Днями у деяких засобах масової інформації з’явилася інформація про додаткові 6 мільйонів гривень, виділені підрядній компанії «Ніка» на завершення ремонтних робіт вул. Шевченка у м. Івано-Франківську. Проте ці дані не є достовірними, адже кошторис ремонтних робіт вул. Шевченка залишається незмінним, у межах 12млн. 800 тис. грн.

Коли у 2012 році розпочинався ремонт вул. Шевченка, проектно-кошторисна документація передбачала проведення одних робіт, проте у ході їх виконання довелося багато що змінювати. 

Зокрема, було зменшено довжину 363 погонних метрів каналізаційного колектора діаметром 600 мм. на 240 погонних метрів; для відновлення знятої плитки на алеї міського парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка зворотня засипка виконувалася не землею, а гравійно-піщаною сумішшю; додатково було виконано відновлення плитки об’ємом 1290 м2, для цього докуплено 120 м2 нової плитки. Замість запроектованих чавунних засувок та кранів, труб водопроводу було виконано заміни шарових кранів, фітингів на поліхлорвінілові. Зменшено об’єм завезення піщано-гравійної суміші, виконана заміна асфальтного покриття на ділянці від вул. Січових Стрільців до вул. Гординського, замінено асфальтне покриття площею близько 2900 м2 на покриття плиткою «Магік». Зменшено протяжність телефонної каналізації та протяжність заміни тепломереж, додано влаштування теплової камери. Замість часткової зрізки дерев було застосовано формування крон дерев. Для більш естетичного вигляду вулиці Шевченка з правого боку було додано бетонні підпірні стінки, які у майбутньому будуть обладнані під лавочки. Також зменшилася площа мощення плиткою, збільшилася площа озеленення і завезення рослинного ґрунту.

Згідно Закону України «Про здійснення державних закупівель», якщо роботи виконує одна підрядна організація, але виникає потреба провести додаткові роботи, то замовник, у даному випадку Департамент комунального господарства, транспорту і зв’язку, має право оголосити додатковий тендер на ті роботи, які не були включені в початковий проект. Для оголошення цього тендеру Департамент пройшов усі необхідні процедури, є висновок Міністерства економіки, зроблено окремий проект, проведена державна експертиза цього проекту.

Вартість додаткових робіт, які не увійшли в початковий проект, 6 млн. 131 тис. грн., але ця сума не збільшує вартість ремонту вулиці Шевченка. Цю ж суму відняли на вартість робіт, які не виконуватимуться. Тому загальний бюджет проекту не виходить за межі початкової тендерної пропозиції 12млн. 800 тис. грн.

 «На сьогоднішній день у казначействі є непроплачені платежі на 572 тис. грн. Це ті кошти, які ми винні підряднику за уже виконані ним роботи. Коли казначейство почне виплачувати підряднику хоч якісь кошти, то він зможе закупити необхідну бруківку та приступити до роботи. На нещодавній нараді в міського голови підрядник – ТзОВ «Інвестиційно-будівельна компанія «Ніка» пообіцяв одразу після поступлення коштів виставити декілька бригад, які протягом 1,5-2 місяців закінчать роботи на розпочатій ділянці вулиці Шевченка.

Тут залишається поставити верхній шар покриття, укласти плитку, встановити люки та дощеприймальні решітки. А з наступного року комунальники розпочнуть ремонт на ділянці від вул. Гординського до вул. Січових Стрільців. Ця частина вулиці передбачає менший обсяг робіт. Уже зроблена вся електрика, залишиться лише перекласти телефонну каналізацію, зробити газові переключення і водопровід. Проте коли ці роботи будуть проведені, залежить лише від казначейства», – розповідає директор Департаменту комунального господарства, транспорту і зв’язку Михайло Смушак.

Леся, 29.10.2013 10:50



Вибір редакції

Найпопулярніші новини