На сільськогосподарських ярмарках прикарпатці придбали продукції більш ніж на 14 млн. грн.

З початку жовтня в області проведено 200 ярмарків, де реалізовано продукції на 14,6 млн. грн. Про це на прес-конференції поінформував директор департаменту агропромислового розвитку – заступник голови облдержадміністрації Василь Брус.

Найактивніше, за його словами, продають сільськогосподарську продукцію і продовольчі товари місцевих виробників у Тлумацькому, Коломийському, Снятинському, Городенківському, Рогатинському, Богородчанському районах. 

«Варто згадати про відповідальну організацію ярмаркових заходів у гірських районах, - зазначив представникам ЗМІ Василь Брус. – Верховинський район не має значної кількості аграрної продукції. Але там торгували бринзою, сирами, грибами. Задоволене й населення, й ті, хто приїжджає торгувати».

На ярмарках – помірні ціни. Там продають картоплю в середньому за 2,8-3,8 грн./кг., капусту – 1,2-1,5 грн./кг., столовий буряк – 2-2,5 грн./кг, рибу – 8-25 грн./кг.

Проблемне питання – скуповування продукції перекупниками. Щоб уникнути цього, говорить Василь Брус, звертатимуться, зокрема, до представників влади Івано-Франківська з рекомендаціями про відведення земельних ділянок для встановлення торгових точок  продажу сільськогосподарської продукції. 

«На кожній з цих торгових точок хочемо поставити невеличку гарну капітальну архітектурну споруду, щоб там наші сільськогосподарські кооперативи реалізували свою продукцію, - сказав Василь Брус. – Важливо розмістити такі торгові точки, в тому числі, й  навпроти супермаркетів».

Леся, 28.10.2013 10:06



Вибір редакції

Найпопулярніші новини