Проблеми рибного господарства області обговорили на колегії

На сьогоднішній день в Івано-Франківській області гостро постає проблема розвитку рибного господарства та забезпечення населення живою рибою. Про це йшлося під час засідання колегії Івано-Франківської облдержадміністрації.

За словами директора департаменту агропромислового розвитку – заступника голови облдержадміністрації Василя Бруса станом на 1 жовтня 2013 року в області налічується 1364 ставки. З них передано в оренду і знаходиться в постійному користуванні 851 ставок, але 118 з них не використовується, і на сьогоднішній день, там не йде рибовідновлення. Не передано в оренду, або використовується не за призначенням 513 ставків.

Щодо питання обліку та  звітності, то, за словами Василя Бруса, основна частина користувачів водних об’єктів не звітується про діяльність щодо розведення та вилову риби. 

« В області по статистиці звітується 25 суб’єктів господарювання, за минулий рік прозвітувалося 16, а цього року тільки 8 суб’єктів господарювання. Це говорить про те, що звітності та контролю за обліком  розведення та вилову риби в області практично не існує», – наголосив В. Брус.

Директор департаменту агропромислового розвитку Василь Брус запропонував визнати незадовільною  роботу начальника управління охорони, використання, відтворення водних біоресурсів та регулювання рибальства в області Володимира Викалюка, у зв’язку з невиконанням своїх обов’язків і не забезпечення належної роботи в регіоні та запропонував рекомендувати звільнити Викалюка з займаної посади

Леся, 24.10.2013 10:37



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини