Незаконне водокористування завдало державі збитків понад 200 тисяч гривень

Івано-Франківською міжрайонною прокуратурою з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері проведено перевірку на  ПАТ «Авангард».

Встановлено, що підприємство користувалось водою без дозволу на спеціальне водокористування, який регулює кількість забору води  та визначає ліміт скидань забруднень у воду. 
У результаті незаконної діяльності,  за оцінкою Державної екологічної інспекції, державі завдано понад 200 тисяч гривень збитків.

З метою усунення виявлених порушень та сплати коштів, прокуратурою  внесено подання. Однак, посадові особи вказаного підприємства   документ прокурорського реагування залишили поза увагою. 
Для поновлення законності  прокуратура  звернулась до Господарського суду Івано-Франківської області  з позовом про стягнення із ПАТ «Авангард» 209 395,20 грн. шкоди, завданої водним ресурсам.
Працівники Івано-Франківської міжрайонної прокуратури з нагляду за додержанням законів у природоохоронній сфері  прийматимуть участь у судовому засіданні по вказаній справі та відстоюватимуть інтереси держави.

Леся, 22.10.2013 14:59



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини