На Прикарпатті на даний час введено в експлуатацію чотири міні ГЕС

Під головуванням першого заступника голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Василя Плавюка відбулось засідання Координаційної ради з питання будівництва об’єктів малої гідроенергетики та протипаводкового захисту на Прикарпатті.

Зокрема, члени координаційної ради розглянули питання продовження будівництва малої гідроелектростанції у селі Дземброня, а також питання будівництва ще 4 міні-гідроелектростанцій в селищі Голошино.

Щодо питання будівництва Дзембронської ГЕС №1, то комісія заборонила проводити будь-які будівельні роботи і не дала дозвіл на продовження будівництва, а зобов’язала голову Верховинської райдержадміністрації та сільського голову Дземброні повторно провести громадські слухання.

«Якщо громада прийме рішення дати дозвіл на продовження будівництва малої гідроелектростанції, то тоді буде скореговано новий проект  і координаційна рада дасть дозвіл на продовження робіт. В іншому випадку ми не зможемо без згоди громади надати дозвіл на будівництво», – наголосив перший заступник голови ОДА Василь Плавюк.

Під час обговорення другого питання, дозвіл на будівництво в Голошино дали лише для однієї  міні-гідроелектростанції. Іншим трьом не надали дозволу на будівництво, через відсутність  комплексної експертизи.

На даний час на Прикарпатті введено в експлуатацію 4 міні-ГЕС: Снятинська, Золотолипська у Тлумацькому районі, Пробийнівська №1 у Верховинському районі та Пробийнівська №2

Леся, 18.10.2013 10:05



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини