Історія жительки села, у криниці якої закипіла вода, отримала несподіване пояснення: магма піднялася

У гірському селі Загайполе несподівано з-під землі пішла гаряча вода. Фахівці встановили, що це незвичайне термальне джерело. У цьому місці розпечена магма так близько підійшла до поверхні, що доводить підземні води до кипіння. І тепер залишається чекати , коли розплавлена ​​лава хлине назовні, лякає MegaNewsRussia. 

Жителька села Загайпіль Коломийського району Івано-Франківської області Олена Михайлюк перестала користуватися чайником - окріп бере прямо з колодязя . 

"Десь 70-ть градусів. Щоб прийняти ванну, воду потрібно розбавити " , - розповідає вона. 

За словами жінки, появі такої аномалії передували невеликі підземні поштовхи. 

"У колодязі щось почало вирувати , гриміти, навіть плити ці здригнулися. Звук був жахливий. Я дуже злякалася, втекла за будинок і стояла там дуже довго", - зазначає співрозмовниця. 

Голова місцевої сільради Олександра Шинкарук зізнається, що спочатку теж не на жарт злякалася і навіть викликала рятувальників , які заміряли радіаційний і геомагнітний фон. Але все обійшлося. Колодязь з гарячою водою вже дивилася і спеціальна комісія з Івано -Франківська. Фахівці санітарної служби взяли проби рідини і виявили високий вміст солей і мінералів.

Леся, 16.10.2013 09:06



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини