Лідер греко-католицької секти Догнал закликає Путіна ввести війська в Україну

На Львівщині активізувалася греко-католицька секта, яка активно агітує проти підписання угоди з Євросоюзом. Як повідомляє ICTV, за всіма ознаками ця гілка греко-католиків - тоталітарна секта. Верхівка УГКЦ неодноразово закликала заборонити діяльність угруповання.

Її лідера - самопроголошеного патріарха, колишнього греко-католицького священика, громадянина Чехії Антоніна Догнала вигнали спочатку з батьківщини, а потім Польщі та Словаччини. В Україні Антонін Догнал фігурує у кримінальній справі за фактом побиття жінки.

Лідеру псевдо УПГКЦ Антоніну Догналу ще у 2011 році суд заборонив перебування в Україні. Після судового рішення міліція кілька разів викликала його для добровільного видворення з України, проте той не з'явився. Незважаючи на рішення українського Феміди, Догнал безперешкодно проповідує і проводить богослужіння у самому центрі Києва.

Останнім часом Догнал і його соратники стали активно цікавитися політикою, зокрема, зовнішньополітичним курсом України. Зокрема влітку цього року Догнал закликав Віктора Януковича відмовитися від Європейського курсу України і приєднатися до Митного Союзу. У разі відмови Догнал передбачив Януковичу кінець кар'єри. Окрім того Догнал закликає Путіна ввести війська у «розкольницьку» Україну.

Насправді секта Догнала ніколи не була поза політикою. Відомо, що Оксана Білозір, будучи народним депутатом, регулярно відвідувала секту Догнала і допомагала їх, як тільки могла, навіть на найвищому рівні. Відомо, що вона привозила до Догнала і відомих політиків. Білозір підтверджує інформацію про те, що вона знайома з Догналом, начебто він їй допоміг вирішити проблеми зі здоров’ям.

В Україні секта Догнала неодноразово фігурувала у різних скандалах. Зокрема, родичі тих людей, які потрапили під вплив секти, заявляли, що секта Догнала створена для того, аби заробляти на простих мешканцях, які переписують на лідера секти все своє майно. Також були скандали пов’язані з тим, що члени секти нападали на родичів сектантів, які намагалися повернути своїх рідних до нормального життя, окрім того, догналівці захоплювали редакцію газети і погрожували журналістам. Разом з тим, правоохоронні органи заплющують очі на роботу секти і нічого не роблять для того, щоби депортувати Догнала з країни.

Леся, 08.10.2013 10:41



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини