До бюджету надійшло більше пів мільйона гривень утилізаційного збору

У зв’язку з набранням чинності норм Закону України „Про внесення змін до Податкового кодексу України щодо сплати екологічного податку за утилізацію знятих з експлуатації транспортних засобів та вдосконалення деяких податкових норм” від 04.07.2013р. № 422 коло осіб, які сплачуватимуть екологічний податок з вересня цього року, значно розширився. Перелік  платників доповнили особи, які здійснюють ввезення, виробництво та придбання  транспортних засобів та кузовів до них, які в подальшому підлягатимуть утилізації. Про це на прес – конференції заявив начальник Митного поста «Івано-Франківськ - центральний» Любомир Побуда.

За словами посадовця, такі зміни в законодавстві зумовили значне збільшення імпорту автомобілів в Україну протягом літа. Аналіз роботи Івано-Франківської митниці Міндоходів свідчить, що обсяги ввезення авто зростали постійно, досягнувши максимального значення у  серпні.

Так, за останній місяць літа імпортовано 1 509 автомобілів, загальною вартістю 6,58 млн. доларів США, що на 50 відс. перевищує тогорічні показники.

Переважну кількість завезених у серпні транспортних засобів – вантажні автомобілі, що були у використанні. Їх ввезено 1 382 одиниць, або понад 90 відс. усіх завезених транспортних засобів.

На другому місці опинились легкові автомобілі. Таких машин було ввезено 99 одиниць, що майже у двічі перевищує кількість, імпортованих у серпні 2012 року.

Загалом в період «літніх» місяців було імпортовано 3 370 автомобілів, загальною вартістю 13,9 млн. доларів США.

Разом з тим, як і очікувалось, у вересні поточного року імпорт автомобілів значно зменшився. Так з 1-го по 24 вересня у зоні діяльності Івано-Франківської митниці Міндоходів оформлено тільки 41 транспортний засіб, що відповідає денному оформленню автомобілів у літні місяці.

З моменту вступу в дію закону про утилізаційний збір, до державної казни надійшло 544,5 тисяч гривень. 

Леся, 27.09.2013 09:17



Фоторепортажі

Вибір редакції

Найпопулярніші новини